Je tuin beveiligen met deze tips

Een goede beveiliging van je woning en het terrein daaromheen is cruciaal, maar bepaald niet vanzelfsprekend. Verschillende slotenmakers waarschuwen voor de risico’s die huishoudens zonder goede inbraakbeveiliging lopen. Inbrekers gebruiken vaker en in steeds hogere mate geweld bij een inbraakpoging. Enerzijds om ramen en deuren te forceren; anderzijds om bewoners aan te zetten tot het afstaan van hun bezittingen. Welke stappen kun je volgens een slotenmaker in Leiden zetten om je tuin van een goede beveiliging te voorzien? Wat is het belang van het beveiligen van de tuin, als je hier geen waardevolle spullen hebt staan? Je leest er in dit artikel meer over. 

Voorkom dat inbrekers in alle rust hun slag kunnen slaan 

De voornaamste reden voor het beveiligen van een tuin, is het feit dat dit de kans verkleint dat inbrekers in alle rust hun slag kunnen slaan. Wanneer inbrekers in de tuin staan, vallen zij veel minder op dan wanneer zij de voordeur proberen te forceren. Vanuit de tuin nemen ze de tijd om het slot op de achterdeur open te breken. Een andere belangrijke reden om de tuin en bijvoorbeeld een losstaand schuurtje te beveiligen: de (elektrische) fietsen die je hier stalt. De accu’s en elektronica op het stuur van deze elektrische fietsen worden veelvuldig gestolen door dieven. Staat een fiets vrij in de tuin, zonder dat de schuttingdeur goed afgesloten zit, dan is de kans groot dat dieven deze elementen van de fiets halen. 

Zorg voor een stevig slot op de schutting- en schuurdeur 

Het valt in geen geval te voorkomen dat inbrekers de tuin bij je woning binnen weten te komen. Wanneer je voor een stevig slot op de schuttingdeur kiest, zouden zij over de schutting heen kunnen klimmen. Wel kun je er alles aan doen om de kans op een inbraak via de tuin te beperken. Op schuttingdeuren wordt vaak een insteek- of oplegslot geplaatst. Het zijn relatief simpele sloten, die voor een schuttingdeur voldoende bescherming bieden. Vergelijkbare sloten kun je gebruiken voor het afsluitbaar maken van het schuurtje of bijvoorbeeld een tuinhuis. 

Combineer sloten met een beveiligingscamera 

Combineer het gebruik van stevige sloten op de schutting- en schuurdeur met een beveiligingscamera in de tuin. Naast de mogelijkheid om hier een uitgebreide, professionele camera te monteren, zou je een dummycamera kunnen overwegen. Een goedkoop alternatief, welke geen beelden opslaat. Het schrikt inbrekers vaak echter voldoende af. Ze zullen een ander doelwit zoeken.