Bescherm je tuin met deze handige tips

Je denkt er liever niet over na: een inbreker bij de achterdeur van je woning. Toch komt het regelmatig voor dat inbrekers deze route nemen om een woning binnen te dringen. Het slot op de achterdeur is vaak minder stevig dan dat op de voordeur. Daar komt bij dat inbrekers in de tuin minder snel opvallen, dan wanneer zij een voordeur proberen te forceren. Het maakt dat een slotenmaker in Dordrecht huishoudens sterk aanraadt de tuin van voldoende beveiliging te voorzien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verstevigen van het slot op een schuttingdeur, gecombineerd met de montage van een beveiligingscamera aan de gevel van je woning. In dit artikel lees je meer over de wijze waarop je de tuin bij jouw woning van een verbeterde beveiliging kunt voorzien. 

Nieuw slot op de schutting- en schuurdeur plaatsen 

Een van de eerste stappen bij het verbeteren van de beveiliging van een tuin is het vernieuwen van het slot op de schuur- en schuttingdeur. Er zijn zelfs huishoudens die de schuttingdeur uitsluitend beveiligen met een klein schuifje. Het schuifje kan vanaf de buitenzijde van de schutting geopend worden, wanneer men weet waar deze zich bevindt. Een groot risico! Kies liever voor een opleg- of insteekslot op de schuttingdeur. Het verbetert de inbraakveiligheid van de tuin en daarmee van je woning aanzienlijk. 

De deur van een schuurtje of bijvoorbeeld tuinhuis zou je van een cilinderslot of bijvoorbeeld een slot met een sluithaak kunnen voorzien. Het is een slot dat op één punt met het kozijn verbonden zit. Op dit vlak verschilt een dergelijk slot van de sloten die op voor- en achterdeuren gebruikt worden. Bij deze sloten wordt standaard voor twee of drie verbindende punten gekozen. 

Beveiligingscamera aan de buitengevel monteren 

Je las al dat een goed slot op de schutting- en schuurdeur in de tuin een goede eerste stap is. Kijk echter verder, wanneer je de beveiliging van je tuin wilt optimaliseren. Combineer het goede slot bijvoorbeeld met een beveiligingscamera aan de gevel. Op het moment dat inbrekers de camera opmerken, zullen zij de inbraakpoging staken. Er zijn vaak verschillende andere woningen in de wijk, waar de tuin niet met zo’n camera beveiligd wordt; voor inbrekers een doelwit waar ze een minder groot risico om gepakt te worden lopen. Beveiligingscamera’s zijn er in tal van verschillende soorten en modellen. Laat je hierover adviseren door een slotenmaker.